Ózon előállítása, Ózongenerátor segítségével. Az ózongenerátor oxigénből állít elő Ózont. Az ózon (O3) egy három oxigénatomból álló instabil molekula, amelyet Christian Friedrich Schönbein fedezett fel 1840-ben. Az  ózonhatás, a berendezés által előállított g/h teljesítménytől függően rendkívül erős. Az eljárást követően, közel 30perc alatt visszaalakul oxigénné, nem hagyva maga után mást, mint steril légkört. És mindezt vegyszerhasználat nélkül.

Az ózonkezelés ma már igen elterjedt, széles körben alkalmazott légtisztító, fertőtlenítő eljárás. Lakásokban, gépjárművekben, ipari épületekben, éttermi konyhákban, szoláriumokban, orvosi rendelőkben, várókban, öltözőkben és konditermekben, medencékben, élelmiszerek tárolására használt helyiségekben és minden olyan helyen használható, ahol szükséges
a kórokozó mentes környezet, a jó és tiszta levegő.

Amikor a szennyeződések, baktériumok, vírusok, a kellemetlen szagok okozói, ózonnal érintkeznek,teljesen elpusztulnak az oxidációs folyamat során. Vegyszermentesen és adalékanyagok nélkül szünteti meg a kellemetlen szagokat, nem hagyva nyomot, Viharutáni friss levegőt hagy maga után. Természetesen a gép nem viszi ki a szemetet és nem törli le a foltokat. A takarítást, a szag okozóját ugyanúgy el kell távolítani. Az Ózon a falba és közegbe beivódott szagokat is közömbösíti.

Az ózonnal történő tisztítási folyamat időtartama alatt, minden számunkra fontos élőlényt Cica, Kutya, kedvenc fehér egerünk, növények, Anyós ki kell, hogy tegyünk a helységből.

Az Egészségügyi Minisztérium nyilatkozata alapján az ózon semmilyen káros hatással nincs az emberi szervezetre, maximum 10 órán át tartó érintkezés esetén. A minisztériumi szerint minden kellemetlen tünet (kiszáradt száj, légutak irritációja) az ózonnal érintett terület elhagyása után rögtön elmúlik, mindennemű következmény nélkül.

Nagyteljesítményű Ipari Ózongenerátorainkkal:

 • kisebb légterek esetén, 7g/h teljesítménnyel
 • személyautók, teherautók utasterénél 7g/h teljesítménnyel
 • hajók, teherautók, buszok, lakókocsiknál 14g/h teljesítménnyel
 • lakások, kisebb helyiségek 50nm-ig 21g/h teljesítménnyel
 • lakások, helyiségek 100nm-ig 28g/h teljesítménnyel

de figyelembe véve a “szennyezettség, fertőzöttség” mértékét, ezek többszörösével kezeljük minden esetben a területet, a kívánt hatásfok elérésének érdekében.

Tapasztalataink:

 • Az ózongenerátor az ízeltlábúakra nem gyakorol pusztító hatást, csak véglegesen elzavarja őket. Számukra többé már nemkívánatos helyiséggé válik az ózongenerátorral kezelt terület.
 • Egy kezelés alatt lévő helyiségben, a szándékosan kiadagolt domestos szúrós, kellemetlen vegyszerszaga kb. 2 perc alatt megszűnik.
 • egy ózonos légkezelés alatt álló szobába, beteszünk egy iszonyatosan büdös cigarettaszagú pólót két percre, megszűnik minden cigarettabűz, dohányszag. Friss illata lesz!!
 • Cica teszt! A Macsek imádja a nyers szárnyas húst, aminek a felét elvettem tőle (igaz meg kellett érte küzdeni) és betettem két percre egy ózonkezelés alatt álló helyiségbe. Ezt követően nem kívánta megenni, megszagolta, de nem érzett rajta semmi, számára ínycsiklandozó illatot. Miután félbevágtam azonnal nekiállt lakmározni :-).

Konklúzió:

 • A kezelendő területről el kell távolítani a szag okozóját. Hiszen időlegesen elmúlik annak is a kellemetlen szaga, de egy idő után tovább bomlik és ismét szagot áraszt és bebüdösíti az illatos helyiséget, autót.
 • Egymásra épült lakások, irodák, üzletek, vagy panellakás, társasház esetében, ahol megjelennek a rovarok és a szomszéddal egyezkedni kell, de Ő nem akar rovarirtást, itt a megoldás. Hiszen hiába hívunk rovarirtót, az általa kihelyezett vegyszer, a helyiségünkben megjelent rovarokat likvidálja. Míg az ózonnal kezelt helyiségből, egyszerűen elmennek máshova és nem jönnek vissza, és a többi sem akar bejönni.
Close Menu